2014. január 31., péntek

Alumínium származékok és alumínium vegyületek

Ezek a vegyületek megtalálhatóak különböző dezodorokban (főként izzadásgátlókban), borotválkozás utáni készítményekben, arckrémekben, napozószerekben, de még babaápolási termékekben is.

Az alumínium sókat azért alkalmazzák, mert pórusösszehúzó, verejtékcsökkentő, vérzéscsillapító tulajdonságuk van. Minél hatékonyabb egy készítmény, annál valószínűbb, hogy a legfelszívódóbb formájában tartalmazza az alumíniumot, amely így egyenesen a véráramba jut, s így nem csak helyileg, hanem az egész szervezetben mérgezést okoz. Ugyanis az alumíniumszármazékok az egyik 

legsúlyosabban mérgező vegyületek

Befolyásolják a növekedési hormonok működését, fejlődési rendellenességeket okoznak, gyengítik az immunrendszert és szabad gyököket képeznek a szervezetben.

Használatuk a dezodorokban a legveszélyesebb, mert blokkolják a verejtékmirigyek működését, ezzel megakadályozzák a természetes kiválasztást, a méregtelenítést. Minél hatásosabb egy dezodor, annál valószínűbb a mérgező hatása. Mivel a hónaljban rengeteg nyirokmirigy található és a mellmirigyekhez is közel van, s pont itt blokkolódik a méregtelenítő folyamat, ezért ezekben a mirigyekben felhalmozódnak a méreganyagok, melyek aztán táptalajává válhatnak rákos folyamatoknak.

Az alumíniumos dezodorok elterjedésével egy időben nőtt meg ugrásszerűen az mellrákosok száma világszerte, amely ma már nem csupán női betegség. Döbbenetes, hogy minden negyedik emlőrákos: férfi. Manapság már a férfiak is körében elterjedt a mindennapos dezodorálás, és a reklámoknak köszönhetően az izzadás „ciki”, így mindent megtesznek azért, hogy azt elkerüljék. Ezért aztán egyre nő a mellrákosok száma, mind a nők, mind a férfiak körében.

Egy kép a női mell anatómiájáról:





A leggyakrabban használt alumíniumvegyületek:

Aluminium Zirconium Tetrachlorohydrex Gly
Ammonium alum
Aluminium Chlorohydrex Pg
Aluminium Fluoride
Alumina
Aluminium Silicate


Mit használjunk helyette?

Szódabikarbónát, méreganyag mentes dezodorokat (ezek azon az elven hatnak, hogy az izzadást nem gátolják, csak az izzadságszagért felelős baktériumok elszaporodását, tehát maga a szag nem alakul ki) vagy semmit ne használjunk. Az izzadás természetes folyamat, a szervezet ezzel is méregtelenít és szabályozza a hőháztartást. Csak a reklámok szerint „ciki”, hogy minél több terméket tudjanak eladni!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése