2014. január 13., hétfő

Tudod, hogy milyen anyagokkal és hogyan mérgeznek minket?

Tudományos tény, hogy a bőrön át kétszer olyan könnyen szívódnak fel a veszélyes anyagok, mint a tápcsatornán keresztül. A mondás szerint: biztonságosabb lenne a kozmetikumainkat megenni, mint magunkra kenni. Ennek az az oka, hogy az elfogyasztott táplálék egy része a kiválasztódás során kiürül a szervezetből. Ezzel szemben nagyon sok anyag, amit a különböző kozmetikai anyagokkal viszünk fel a bőrünkre, a káros anyagokat olyan molekulaszerkezetben tartalmazza, hogy azok közvetlenül a véráramba tudnak jutni. Ilyen szempontból a bőr és az egyéb nyálkahártyák a legaktívabbak, innen rekord gyorsasággal szívódik fel minden, gondoljunk csak bizonyos szívgyógyszerekre, kúpokra.
Szembe kell néznünk azzal a ténnyel, hogy a hatóságok nem vigyáznak ránk, a mi tudatos döntésünk és felelősségünk, hogy utána járjuk-e annak, hogy mik azok a veszélyforrások, amiket esetleg ki tudunk küszöbölni az életünkből.

A későbbiekben részletesen fogok írni ezen méreganyagokról, és arról is, mit használhatsz helyette. Hogy könnyebben megtaláld az ezzel kapcsolatos információkat az oldalom, ezen bejegyzések lila színnel íródnak.


Ez a sorozatom Antal Vali munkája alapján készült, mely tanulmány teljes terjedelmében elérhető - egyéb sok hasznos információval egyetemben - az antalvali.com-on.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése