2014. január 14., kedd

Tudtátok?

A szappan ősrégi tisztító szerünk. 4000 évvel ezelőtt már használták, ókori népek kő és agyagtábláin vannak erre utalások. Templomi események és rituális tisztálkodások során használták, de gyógyítottak vele bőrbetegségeket is.

A II. világháború alatt még a szappan volt a legelterjedtebb mosakodószer. Mivel a háború miatt a mezőgazdasági termelés erősen visszaesett, s így nem tudta biztosítani a szükséges alapanyagokat, ezért kezdtek a vegyipar által előállított anyagokkal mosakodni. Ezek olcsóbbak és könnyebben kezelhetőbbek is voltak, ezért aztán gyorsan elterjedtek. Ahogy nőtt a gyártásuk és felhasználásuk mennyisége, úgy jelentek meg és terjedtek el a civilizációs bőrbetegségek is – pl. az ekcéma, a pikkelysömör, a rosacea.

A tusfürdők nem tisztítanak eléggé és túlságosan is tisztítanak. Leoldanak minden zsiradékot a bőrről, főként az SLS tartalmúak, azonban az elhalt hámsejteket nem távolítják el. Savas kémhatásúak, és így könnyen tanyát vernek a mikroorganizmusok a bőrfelületen, melyek bőrbetegségeket, elváltozásokat okoznak.

Ezen problémákra csodaszer tud lenni a szappan. 

Miért is?
  • lúgos kémhatású, megöli a bőr felületén élő betegségeket okozó kártevőket, fertőtlenít és hatékonyan tisztít.
  • Eltávolítja az elhalt hámsejteket, minden szennyeződést, izzadságmaradványt, kitisztítja a pórusokat, a bőr szabadon lélegzik, öngyógyító mechanizmusai beindulhatnak.
  • a bőrápolók jobb hatásfokkal tudnak felszívódni, kíméletesen tisztít, nem oldja fel a bőrfelszínen az összes zsiradékot, csak a nem odavalókat.
  • Hidratál, nem szükséges utána testápolót sem használni :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése