2014. január 27., hétfő

Háztartási praktikák 4.

Ablaktisztítás

Itt is a nagymama módszere a leghatékonyabb és a legolcsóbb.

Mossuk át az ablakot és a keretet szappanos vízzel, majd tiszta vízzel. Pár perc az egész.
Utána spicceljünk ecetet a felületre és töröljük szárazra. Ehhez jó szívvel ajánlom a mikroszálas törlőkendőt (üvegre valót), ugyanis csíkmentesre lehet vele pucolni az ablakot és mosható is. Nem termelünk szemetet. A mai újságpapírok egyébként sem alkalmasak erre a célra.

Felmosás

Felmosáshoz használhatunk ecetes vizet pár csepp illóolajjal.

Ha nagyon zsíros a felület, akkor mosószódás vízzel töröljünk fel, majd utána feltétlenül ecetessel is, különben csíkos marad a padló.

És már ki is takarítottuk a lakást :o)


Illatosítás

E célból használhatunk saját készítésű légfrissítőt, de párologtatóban illóolajat, radiátorra tehetünk kis edénybe (alá tálcát!) sós vizet, bele pár csepp illóolajat, valamint jó választás a füstölő is. A só egyébként önmagában is tisztítja, fertőtleníti a levegőt!

Illóolajos párologtatással nemcsak illatosítjuk a teret, hanem fertőtlenítjük is. Olajtól függően frissíthetünk is, de akár nyugtató vagy afrodiziákus hatást is elérhetünk. Csak a fantáziánk szab határt!

Az általam leírtak alapján pár hét, elszántabbak néhány nap alatt teljesen átállíthatják a háztartásukat. Mivel én is így takarítok, biztosíthatlak arról, hogy rendkívül olcsón, környezet- és emberkímélő módon tudod a háztartást üzemeltetni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése